3 липня 2017 р.

Запальний поліп зовнішнього слухового проходу

В клініку поступила кішка Кассандра, 3,5 років з новоутворенням слухового проходу. проведено видалення зовнішнього слухового проходу по Хінцу.
Значно виступаюче над рівнем шкіри поліпоподібне новоутворення у молодої кішки. Вигляд "до" та "після" операції.
Гістологія: Поліпоподібне новоутворення на тонкій ніжці, в основі якого знаходиться сполучнотканинна строма представлена фібробластами без атипії, колагеном та судинами, і яке зовні вкрите гіперпластичним плоским епітелієм. 
Дифузно в паренхімі новоутворення присутня різного ступеня вираженості інфільтрація плазмоцитами та нейтрофілами, в меншій мірі лімфоцитами та макрофагами.

Запальні поліпи зовнішнього слухового проходу - доброякісні новоутворення, які мають зовнішній вигляд гладких, рожевих, м'ясистих поліпів і є запальним розростанням сполучної тканини зовнішнього каналу вуха у молодих кішок. Вони виникають із слизової оболонки bulla tympanica, або слухового каналу. Ці поліпи можуть бути вродженими, або вони можуть бути результатом хронічного бактеріального отиту, та зазвичай зустрічаються у кішок із захворюваннями верхніх дихальних шляхів. Вони рідко реєструються у собак. Ці поліпи не є пухлинними, також не було встановлено, чи віруси є їх причиною. Лікування - хірургічне видалення.
Стан тварини через декілька тижнів після операції в нормі, операційна рана добре загоїлась.


Немає коментарів:

Дописати коментар